Amerika Dil Okulları – Amerika Yaz Okulları – Amerika Dil Okulu Fiyatları – ABD Dil Okulları Kampanyalar – Amerika Üniversiteleri – USA Dil Okulu Konaklamalar

YAZ OKULLARI
MALTA DİL OKULLARI
MALTA'DA EĞİTİM

Site Etiketleri

Yurtdışı Dil Okulları
Dil Okulları
Dil Eğitimi
İngiltere'de Dil Eğitimi
Amerika'da Dil Okulu
Kanada Dil Kursları
Malta'da İngilizce
Almanya'da Almanca
Genel İngilizce
Yoğun İngilizce
Akademik Yabancı Dil
Yaz Okulları
TOEFL
IELS
Work And Study
Work & Travel
Mesleki İngilizce
Teacher Training
Kurs Fiyatları
Dil Okulu Ücretleri
Pasaport ve Vize İşlemleri
Konaklama Seçenekleri
Yurtdışında Staj
Sertifika Programları
Üniversite Eğitimi
Lisans ve Master Eğitimi
İstanbul Merkez
Students Photo Galerry

Amerika Öğrenci Vizesi (F- 1 Vizesi) için gerekli belgeler

En az 1 yıl geçerli pasaport

Pasaportunuz, Amerika'ya giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 1 yıl geçerli olmalıdır. Eğer eğitiminiz daha uzun süreli ise, pasaportunuzun bitiş tarihi, eğitiminizin bitiş tarihinden sonra olmalıdır. Eski pasaportunuz ve eski vizeleriniz varsa, yanınızda götürmeniz size artı referans kazandırır.

Fotoğraf:

  • Başvuru sahibi son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüzü kaplayan bir fotoğraf getirmelidir. Tüm yüzü kaplayan fotoğraf direk kameraya bakar şekilde çekilmiş olmalıdır.
  • Yüz, fotoğrafın yaklaşık yüzde 50’sini kapsamalıdır. Fotoğraf kişinin gözlerinin açık ve ağzının kapalı olduğu doğal yüz ifadesini (gülümseme olmamalıdır) göstermelidir. Koyu renk gözlükler, sağlık nedenleri haricinde kabul edilemez.
  • Fotoğrafın arka fonu beyaz renkte olmalıdır.
  • Fotoğrafın boyutları 50 mm x 50 mm olmalıdır ve baş fotoğrafın ortasında yer almalıdır. Saçın üst kısmından çenenin alt kısmına kadar olan baş mesafesi / uzunluğu 25 mm - 35 mm olmalıdır. Göz seviyesi de fotoğrafın alt hizasından itibaren 28 mm - 35 mm olmalıdır. Fotoğraf başvuran kişiyi açık şekilde tanımlamalıdır.
  • Başvuru sahipleri düzgün giyinmiş olmalı ve şapka ve benzeri aksesuarlar takmamalıdır. Üniforma ya da başvuru sahibinin saçını veya başka özelliklerini kapayacak eşarp, baş örtüsü giyilmemelidir. Eğer başvuru sahibi baş örtüsü giymek zorunda ise, fotoğrafta iki kulak ve alın açıkça görünmelidir.
  • Fotoğraf çerçevesiz basılmalıdır.
  • Arka fonu desenli veya koyu renkli fotoğraflar kabul edilmez.
  • Hızlı çekim fotoğraflar yada dijital kalite fotoğraflar kabul edilmemektedir. Fotoğraflar, standart muamele gerektiren film kullanılarak, standart tek lens refleks tipi fotoğraf makinesi ile çekilmelidir.
  • Fotoğrafın arka yüzüne isminizi ve soyadınızı yazıp imzalamanız gerekmektedir.
  • Fotoğraflarla ilgili detaylı bilgiler Amerikan Konsolosluğunun web sitesinden alınmıştır.

I – 20 Formu :

Amerika’da ki kayıt olduğunuz okulun onaylayarak gönderdiği okul kabul belgesidir. Okul kaydınız Islands Yurtdışı Eğitim tarafından gerçekleştirildiğinde, bu belge eğitim danışmanınız tarafından size imzalattırılıp dosyanıza konulacaktır. Bunun yanında, okulun gönderdiği ilave belgeler varsa, bu belgelerde dosyanıza konulacaktır.

Vize Prosedürü ve Vize Başvuru Formları

Amerika için vize başvurusunda bulunabilmek için, vize ücreti 100 USD’dir. Vize başvuru ücreti herhangi bir Fortis Bank şubesine yatırılmaktadır. Vize ücreti yatırıldıktan sonra, vize görüşmesi için randevu almanız gerekmektedir. Vize görüşmesi için randevu ücreti (PIN numarası) 16 USD’dir. Randevu ücretini dilerseniz kredi kartı ile, dilerseniz, herhangi bir İş Bankasına yatırabilirsiniz. Vize bilgi servisi olan 0 212 340 44 44 nolu telefondan arayarak, kredi kartınızla, 16 USD karşılığı Türk Lirasını kredi kartınızdan ödeyebilirsiniz. Kredi kartınızdan ödeme yapıldıktan sonra aynı gün içerisinde randevunuzu alabilirsiniz. Vize bilgi servisi Pazartesi – Cuma günleri arası sabah 08.30’dan akşam 18.00’ a kadar hizmet vermektedir. Eğer PIN numarası ücretini İş Bankası şubesinden ödemek istiyorsanız, ödemeyi yapıp PIN numarasını aldığınız günün ertesi günü Vize Bilgi Servisini (0 212 340 44 44) konsolosluk görevlisiyle mülakat için randevu alabilirsiniz.

Vize başvuru formları

• DS – 160

Vize formlarını Islands Yurtdışı Eğitim ofislerimizden temin edebilirsiniz…

Aşağıdaki evraklar vize görüşmenizde fayda sağlayacak evraklardır ;
  • Mezun veya mezun durumunda iseniz diplomanız veya geçici mezuniyet belgeniz,
  • Eğitiminiz devam ediyorsa öğrenci belgeniz ve okuldan izinli veya kaydınızı dondurduğunuzu veya dondurabileceğinizi belgeleyen bir yazı
  • Daha önce Türkiye’de veya yurtdışında herhangi bir dil eğitimi gördüyseniz, bunu belgeleyen sertifikalar
  • Evli iseniz evlilik cüzdanının fotokopisi, eşinizin kimlik fotokopisi, çocuklarınız varsa çocuklarınızın kimlik fotokopileri

Finansal Bilgiler

Vize görüşmelerinin asıl sebebi, konsolosluk görevlilerinin sizin, Amerika’da bulunduğunuz süre içerisinde herhangi bir işte çalışmadan, eğitim ve yaşam masraflarını karşılayıp , tekrardan ülkenize döneceğinizden emin olmak istemeleridir. Bu sebepten dolayı, hem maddi açıdan eğitim masraflarınızı karşılayabileceğinize hem de eğitiminizi tamamladıktan sonra geri döneceğinize ikna etmeniz gerekmektedir.

Eğitim masraflarınızı göstereceğiniz evraklarla siz, aileniz veya akrabalarınız karşılayabilir. Bu durumda, siz kendinize, veya aileniz ve akrabalarınız size finansör olabilir. Çalıştığınız şirket de sizi eğitim amaçlı gönderebilir ve eğitim masrafları tamamen şirketini tarafından karşılanabilir. Bu durumda şirketiniz size finansör olmuş olur.

Öğrenci iseniz veya çalışmıyorsanız ve aileniz sizi finanse ediyorsa ;
  • Vize ücretinin ödendiğine dair banka dekontu,
  • 2 adet yeni çekilmiş, yukarıdaki açıklamalara uygun 50 mm X 50 mm ebatlarında fotoğraf,
  • Nüfus kayıt örneği,
  • İkametgah Belgesi,
  • Başvurduğunuz okuldan alınmış Okul Kabul Belgesi, Kurs ve konaklama detayları,
  • Mezun veya mezuniyet durumunda iseniz diplomanız veya geçici mezuniyet belgeniz,
  • Halen öğrenci iseniz, yeni alınmış öğrenci belgesi ve okulunuzdan izinli olduğunuzu veya okulunuzu dondurabileceğinizi belirten bir yazı,
  • Daha önce yurtdışında veya Türkiye’de bir dil kursunda eğitim gördüyseniz ilgili sertifikalar,
  • Amerika’da bulunduğunuz süre boyunca sizin tüm eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayacağını taahhüt ettiği imzalı yazı,
  • Ailenize ait bankadan alınacak banka referans mektubu (hesabınızdaki son bakiyeyi belirten, banka tarafından imzalı kaşeli yazı),
  • Burs veya kredi ile eğitim almayı planlıyorsanız, ilgili belgeler,
  • Banka hesap cüzdanlarının fotokopisi (son birkaç günde açılmış veya son günlerde yüklü miktarda para yatırılmış hesap olmamalıdır),
  • Varsa hazine bonosu, repo, tahvil hesap dökümleri
  • Kredi kartları ekstreleri,
  • Varsa arazi, daire, dükkan tapuları,
  • Varsa araç ruhsatları,
  • Aileniz bordrolu çalışan ise, son 3 aylık maaş bordrosu, ailenizin görevini ve çalıştığı süreyi belirten şirket yazısı,
  • Aileniz şirket sahibi ise, Ticaret ve sanayi Odasından alınmış faaliyet belgesi, zarar göstermeyen vergi levhası, imza sirküleri, Resmi Gazete örneği,
  • Aileniz serbest çalışıyor ise, zarar göstermeyen vergi levhası,
  • Evli iseniz evlilik cüzdanının fotokopisi, eşinizin kimlik fotokopisi, çocuklarınız varsa çocuklarınızın kimlik fotokopileri,
  • Yolculuk planınızı belirten belgeler. (uçak rezervasyonları)
Çalışıyorsanız veya çalıştığınız şirket sizi finanse ediyorsa ;
  • Vize ücretinin ödendiğine dair banka dekontu,
  • 2 adet yeni çekilmiş, yukarıdaki açıklamalara uygun 50 mm X 50 mm ebatlarında fotoğraf,
  • Nüfus kayıt örneği,
  • İkametgah Belgesi,
  • Başvurduğunuz okuldan alınmış Okul Kabul Belgesi, Kurs ve konaklama detayları,
  • Daha önce yurtdışında veya Türkiye’de bir dil kursunda eğitim gördüyseniz ilgili sertifikalar,
  • Amerika’da bulunduğunuz süre boyunca sizin tüm eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayacağını taahhüt ettiği imzalı yazı (masraflarınızı kendiniz karşılıyor iseniz bu taahhüt yazısına ihtiyacını yoktur),
  • Çalıştığınız şirketten eğitim almayı planladığınız süre zarfında izinli olacağınıza ve eğitiminizin sonunda tekrardan işinize devam edebileceğinizi belirten bir yazı,
  • Çalıştığını şirkete ait, Ticaret ve sanayi Odasından alınmış faaliyet belgesi, zarar göstermeyen vergi levhası, imza sirküleri, Resmi Gazete örneği,
  • Sizin veya şirketinizin mal varlığını gösterebileceğiniz diğer evraklar,
  • Evli iseniz evlilik cüzdanının fotokopisi, eşinizin kimlik fotokopisi, çocuklarınız varsa çocuklarınızın kimlik fotokopileri,
  • Yolculuk planınızı belirten belgeler. (uçak rezervasyonları)

Vize veren şehirler :

Vize işlemleri İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliğinde yapılmaktadır.

Amerikan Büyükelçiliği

Atatürk Caddesi 110
Kavaklıdere / ANKARA
Tel: (312) 466 61 00

İstanbul Konsolosluğu

Kaplıcalar Mevkii Sokak No 2
İstinye 34460
Tel: (212) 335 90 00



İSTANBUL OFİS - FENERBAHÇE
Fenerbahçe Mah. Kalamış Cad. Kalamış Apt. No:52/A, D:2
FENERBAHÇE 34726, KADIKÖY / İSTANBUL

Tel: 0543 530 05 03
Tel: 0543 292 41 92

info@islands-turkey.com

İZMİR OFİS - ALSANCAK
Alsancak Mah. Cumhuriyet Bulvarı, Kalyon Apt. No:219, D:6
ALSANCAK 35220, KONAK / İZMİR

Tel : 0232 502 34 72
Cep: 0543 292 41 92

info@islands-turkey.com




0543 530 05 03


info@
islands-turkey.com


Yurtdışı Dil Okulları İletişim
Yurtdışı Üniversite

Yurtdışı Üniversite Eğitimi


Döviz





Yurtdışı Dil Okulları Foto Galeri
Yurtdışı Dil Okulları Fotoğraflar
Yurtdışı Dil Okulları Öğrencilerimiz
İngiltere Dil Okulları

Bookmark and Share
Copyright © Islands.Adalar 2003 - 2017